barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dustin Douglas & the Electric Gentlemen – Break It Down

Dustin Douglas & The Electric Gentlemen is een bluesrocktrio uit Pennsylvania. Bij het beluisteren ervan wordt de luisteraar meteen mee teruggenomen naar de toptijd van dit muziekgenre, namelijk de zestiger en zeventiger  jaren. Herinneringen aan Led Zeppelin, Rory Gallagher en Jimi Hendrix komen langs. Opvallend is hierbij het stevige drumwerk van Tom Smallcomb en de bas van Matt ‘The Dane’ Gabriel, die de hele zaak bijeen houdt. Zanger en gitarist Dustin Douglas is een uitstekende gitarist, in wiens spel de invloeden van de al eerder genoemden duidelijk in door klinken.

Na een cd in 2016 en een EP in 2017 is onlangs met “Break It Down” de tweede volwaardige cd uitgekomen. Hierop staan dertien door Douglas zelfgeschreven nummers. Met de heren Smallcomb en Gabriel als stevig fundament krijgt Douglas alle gelegenheid zijn kunsten als zanger en gitarist te tonen. Soms brullende, dan weer soulvolle zang en altijd begeleid door smaakvol en soms fel gitaarwerk. Geboden wordt een fraaie variatie van bluesrock en ballads. Speciale vermelding verdienen wat mij betreft het ouderwets klinkende “Turn Around”, de onvervalste bluesrock in “My Time Is Precious” en de ballad “Ain’t No Denying”, die naar southern rock neigt. Een prima cd.

Website: www.dustindouglasmusic,com 

Reacties

Peyton Wilson op 27-06-2018 07:38

Hi Eric

 

GREAT!

 

Thanks

 

Best

 

Peyton Wilson

Wilson Production Services, LLC

Dustin Douglas op 28-06-2018 09:19

Eric! First and foremost, thank you sooo much for the support and for listening. Glad you dig it! We will be sure to share. Stay in touch!

Han de Tekort op 28-06-2018 15:44

Nice

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl