barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jay Kipps Band – How To Polish Your Longhorns

De Jay Kipps Band komt uit de Canadese provincie Ontaria, uit de plaats Orangeville om precies te zijn. De band bestaat uit naamgever Jay Kipps (zang, harmonica, gitaar), Chad Burford (leadgitaar), Chris Lubker (bas) en Corey Bruyea (drums). Muzikaal betreden zij het al vaak betreden pad van de americana, blues en roots. Niets nieuws onder de zon, zou je denken. Maar deze heren zijn toch in staat gebleken om met hun debuutalbum “How To Polish Your Longhorns” een fris geluid te laten horen.

Dat valt meteen op bij de opener “Colt 45” met een ouderwets c&w klank dat zo in een spaghettiwestern zou passen. Op de bluestoer gaat het verder met “Rotten Apple Bues”, een heerlijke door harmonica en gitaar gedomineerde shuffle. De Jay Kipps Band bewandelt het eerder genoemde pad in al haar breedte. Country, blues, rootsrock, een hint psychedelica, wat funk. Het zit er allemaal in. Dynamisch in “Big Old Engine” en bedachtzaam in “Everyone But Me”. In nummers als dit en “The Only Reason” bewijzen de heren ook dat het ook met het schrijven van teksten wel goed zit. Een indrukwekkend debuut.

Website: www.jaykippsband.com

Reacties

Sarah French op 22-06-2018 05:10

Amazing, thank you Eric.

 

I hope you are well and have a super weekend !

 

xo

Jay Kipps op 22-06-2018 05:11

Thank you for this thoughtful review Eric. I really appreciate you providing the translation.  Please do not hesitate to reach out if there is anything I can do for you. 

Jay Kipps
Han de Tekort op 25-06-2018 15:22

Klinkt goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl