barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Celso Salim Band – Mama’s Hometown

Als je aan muziek uit Brazilië denkt, dan is dat eerder samba en lambada en niet meteen de blues. Toch kijken de laatste jaren veel goede bluesmuzikanten, die in eigen land al een behoorlijk status hebben weten te verwerven, over de grens. Een paar van die namen zijn Felipe Cazaux, Artur Menezes en Yuri Apsy. Een vierde naam die opduikt is Celso Salim. In eigen land heeft hij sinds 2001 vijf eigen albums uitgebracht voordat hij in 2014 naar Los Angeles verhuisde. Met de aldaar gevormde Celso Salim Band grossiert hij in prijzen en nominaties, maakt hij indruk met zijn optredens en nu is ook de eerste cd verschenen, getiteld “Mama’s Hometown”.

De band bestaat uit gitarist Celso Salim, Rafael Cury (zang), David Fraser (toetsen), Mike Hightower (bas) en Lynn Coulter (drums). Op “Mama’s Hometown” staan negen nummers, waarvan er achter door Salim zijn (mee)geschreven. Wat stijl betreft hoor je onmiskenbaar de blues, en dan aangevuld met invloeden uit jazz, soul en country. Zanger Cury heeft een soepele, wat rauwe stem, die mooi bij het genre past. Salim is een veelzijdig en smaakvol gitarist. Soms fel en bijtend, dan weer zacht en lyrisch. Bijzondere vermelding verdienen de naar mijn mening de southern rocksong “Mad Dog”, de blues “Locked Out In Misery met een prachtige harmonica door gastmuzikant Darryl Carriere, en de traditional met dobro gespeelde “In My Time Of Dying”. Een prima cd en een aangename kennismaking met deze band.

Website:www.celsosalim.com

Reacties

Hans Broere op 09-07-2018 11:54

Bedankt weer, Eric en tot de volgende!

Grtz,

Hans

Celso Salim op 10-07-2018 10:31

Hi Eric, I’m glad you like my album! Thanks so much for the review. And yes, I’d love to receive the translation. Cheers

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl