barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Theo Sieben – Market Meat

De in de Peel geboren Theo Sieben vertrok na zijn studie aan het conservatorium via België naar Amsterdam. Daar werkte hij als sessiegitarist, componeerde muziek voor zowel film als dans en theater. Hij werkte samen met o.m. Henny Vrienten, met wie hij rondtoerde, Ellen ten Damme en Frederique Spigt en maakte hij deel uit van de band van Douwe Bob.

In de zomer van 2017 speelde hij op straat en de terrassen in Zeeland om nieuwe nummers uit te proberen. Dit resulteerde in het album “Market Meat”, waar twaalf van deze nummers op terecht zijn gekomen. De meeste nummers zijn gespeeld op National Resonator gitaren en enkele op een oude Oostblokgitaar, die na de opnamen is gekocht door Ry Cooder. Als rode draad loopt de klassieke blues door de cd met bewerkingen van nummers van o.m. Skip James, Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell. Theo Sieben begrenst zich echter niet tot deze stijl en kijkt over de grens naar wat tegenwoordig rootsmuziek of americana wordt genoemd. We horen ook een nummer van Bob Dylan, een bewerking van een de oude folksong “Pretty Saro”,  en hij maakt rootsmuziek van het aloude “The Humpback Whale” van de Engelse bandleider/componist Harry Robertson.  Blij verrast was ik zelf met “Life Is Fine” van de veel te vroeg overleden Rainer Ptacek.

Theo Sieben heeft “Market Meat” duidelijk met veel liefde voor de echte handgemaakte muziek gemaakt. Het zijn twaalf nummers van hoge kwaliteit en zouden door iedere fan van echte muziek gehoord moeten worden. De cd is alleen digitaal verkrijgbaar. Kijk hiervoor op de website www.theosieben.com .

Reacties

Han de Tekort op 30-07-2018 07:03

Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl